SolarEdge

Wat is SolarEdge?

SolarEdge is 1 van de bekendste fabrikanten van omvormers voor zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2006 in Israël, maar is intussen uitgegroeid tot een wereldwijde speler op vlak van smart energy technologieën. SolarEdge biedt namelijk een integraal zonne-energiesysteem aan:

  • SolarEdge omvormer: dit is het brein van je zonnepanelen-installatie. De omvormer van SolarEdge zet de gelijkstroom van je panelen om in bruikbare wisselstroom, monitort de opbrengst van je zonnepanelen.
  • Panelen + SolarEdge optimizers: aan elk zonnepaneel is een SolarEdge optimizer bevestigd. Dit kleine apparaatje is een aanvulling op de centrale omvormer van SolarEdge. Het optimaliseert de opbrengst van elk individueel paneel en garandeert zo een maximale productie van groene stroom.
  • SolarEdge app: een omvormer van SolarEdge is altijd gekoppeld aan een app voor je smartphone en tablet. Met ‘mySolarEdge’ volg je in realtime je zonnepanelen-opbrengst én je stroomverbruik op. Dankzij die monitoring kan je je energiebesparing nog meer vergroten.